Taakomschrijving

Samen met andere vrijwilligers maak je vogelhokken (van klein tot groot) schoon, zodat onze zieke en gewonde vogels in een hygiënische omgeving weer kunnen aansterken. Hygiëne is ook voor onze vrijwilligers belangrijk, dus hebben we vaste werkwijzen waar iedereen zich aan houdt. Je zult gewonde of zieke dieren voorzichtig leren overzetten naar een ander hok, geschikt voer aan diverse soorten vogels aanbieden, en sommige erg zwakke vogels zelfs individueel moeten voeden. Dit zal de beheerder of een ervaren vrijwilliger je allemaal leren. Er is altijd iemand in de buurt om je te helpen of om vragen aan te stellen. Maar het is een ziekenhuis, dus om de stress voor de patiëntjes minimaal te houden, werken we goed door en proberen geen overbodige herrie te maken.
Als je voldoende handigheid hebt gekregen in het voorzichtig hanteren mag je ook de beheerder even helpen met medische handelingen. Als je zelfs de hele kleine vogeltjes voorzichtig kunt hanteren, en stressbestendig genoeg bent, kan de beheerder besluiten je mee te laten werken op onze ‘babykamer’ waar een team van ervaren vrijwilligers de rol van de vogelouders overnemen, en gedurende de lente en de zomer de allerjongsten voeren. Ook hier geldt: hygiëne is voor zowel de vogels als onze mensen belangrijk, en hoort het schoonmaken van hokken tot de dagelijkse werkzaamheden.
Omdat we een hospitaal functie hebben, brengt dat verantwoordelijkheden met zich mee. We moeten er op kunnen rekenen dat er genoeg vrijwilligers zijn om alle vogels op tijd te verschonen en verzorgen. Als je een keer niet kunt komen, meld dit dan tijdig, zodat we een plaatsvervanger voor die dag kunnen zoeken.

Functie-eisen

Er is geen opleiding of ervaring vereist. Als jij wilt leren en geïnteresseerd bent in vogels, kun je bij ons veel leren, maar ieder op zijn eigen tempo en volgens vast protocol. Houd in gedachten dat we een vogelhospitaal zijn met de plicht om deze wilde vogels na revalidatie ook weer in de natuur vrij te laten. Met knuffelen zijn onze patiënten dus niet gebaat.

Tijdsbesteding en regelmaat

Wij hebben over het algemeen twee dagdelen van 4 à 4,5 uur. (Alleen tijdens de lente en zomer is er op de babykamer ook nog een avondploeg actief). De meeste vrijwilligers werken 1 vast dagdeel per week, maar er zijn er ook een aantal die meerdere vaste dagdelen per week werken.

Wij bieden

Een gezellige atmosfeer, de kans om iets te leren, interne cursussen te volgen en lezingen te bezoeken.

Geïnteresseerd?

Heb jij interesse? Bel dan 023-5255302 om een afspraak te maken. We zitten aan de Vergierdeweg 292 in Haarlem. Je kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.