Natuur- en milieu-educatie is enorm belangrijk. De mens komt steeds verder af te staan van de natuur en dus ook van de dieren. Graag willen wij ons steentje bijdragen om iedereen die wil, wat bij te brengen.

Lezingen

Zo organiseren wij deze winter een aantal lezingen. Ze zijn van 19.00 tot 21.00. De volgende lezingen staan gepland:

13 december 2017

Steve Geelhoed over tellingen van zeevogels op de Noordzee vanuit vliegtuigjes en de conclusies die getrokken kunnen worden aan de hand van de resultaten.

17 januari 2018

Arjan Dwarshuis over zijn record voor het Biggest Year!!

21 februari 2018

Camilla Dreef over haar onderzoek naar onze ‘eigen’ en andere lepelaars.

Je bent van harte welkom. Houd onze facebookpagina in de gaten voor details over de aanmelding etc.

Eigen presentaties

Ook hebben we een aantal eigen presentaties die gegeven kunnen worden door onze vrijwilligers.
Dit kan op locatie, zoals bij scholen en verenigingen, of bij ons op het hospitaal in de educatieve ruimte. In onze educatieve ruimte hebben we ruimte voor groepen tot 40 mensen.

Kosten: Een presentatie op locatie is € 40  per uur voor de hele groep
Een presentatie op het Vogelhospitaal is € 2,50 P.P. Dit is inclusief rondleiding.

Wil jij een presentatie, lezing of rondleiding organiseren? Neem dan contact met ons op!

Educatieve activiteiten zijn alleen mogelijk als wij hier vrijwilligers voor vrij hebben.

Huidige presentaties:

Het Vogelhospitaal (kinderen/jeugd/volwassenen)

Het Vogelhospitaal zit al meer dan 60 jaar in Haarlem. Voor veel mensen bekend. Maar wat doet onze organisatie eigenlijk? In deze lezing geven wij een mooi beeld van ons werk. Wat gebeurt er allemaal? En waarom komen de vogels binnen?

Spat de eend (kinderen)

Spat de kleine eend geeft de kinderen een kijkje in het Vogelhospitaal. Hij vertelt zijn eigen verhaal en laat ondertussen zien wat hier allemaal gebeurt.

De migratie van vogels (kinderen/jeugd/volwassenen)

In deze lezing krijg jij antwoord op de volgende vragen: Waarom trekken vogels? Hoe vinden ze hun weg? Wie vliegt het verste? Hoe komen we hier achter?

Tuinvogels (kinderen/jeugd/volwassenen)

Iedereen heeft ze wel, vogels in de tuin. Maar wat voor vogels zijn het nu? En wat zou je ze kunnen voeren? Waar hang je een nestkast op? En hoe richt je een tuin vogelvriendelijk in?
In deze lezing gaan wij aan de hand van de 10 meeste getelde tuinvogels vertellen wat jij voor ze kunt betekenen om ze te helpen. Van het voeren in de winter tot het ophangen van de nestkast.

Jonge vogels (jeugd/volwassenen)

In het voorjaar is het altijd weer topdrukte in het Vogelhospitaal. Iedereen is druk bezig met het verzorgen en voeden van de jonge vogeltjes. Maar hoe doe je nu zoiets? Hoe worden ze groot? Eten ze allemaal hetzelfde? Iedere vogel heeft zijn eigen manier van opgroeien. De een blijft in het nest en de andere gaat gelijk de wijde wereld in.