Zoeken eigenaar

Naast wilde vogels in nood , vangen wij ook tamme vogels die hulp nodig hebben, tijdelijk op. Ontsnapte volièrevogels zoals grasparkieten, kanaries, agapornissen en andere soorten worden naar ons gebracht door de dierenambulances of particulieren. Ook uitgeputte postduiven worden veel langs gebracht.

Wij zijn geen asiel en vangen geen vogels op die door de eigenaar gebracht worden om afstand te doen, wij helpen alleen vogels in nood waarvan de eigenaar (nog) niet bekend is. Wij nemen het dier aan en noteren alle gegevens van de vogel op onze patiëntenkaart. Hier komen ook ring gegevens en kenmerken bij te staan indien aanwezig. De vogel wordt nagekeken en verzorgd.

Bij aanwezigheid van een ring, kan de eigenaar soms snel teruggevonden worden. Daarnaast zullen wij in onze eigen vermistenlijst kijken of we een opgegeven vermissing hebben van een vogel. Als deze niet uit onze database komt, gaan we verder zoeken bij Amivedi en de vele groepen bij de sociale media. Dit doen wij wekelijks voor alle huisdieren die we hebben zitten. De dierenambulances die de vogel brengen, melden deze ook via sociale media. Op deze manier kan iedereen die een vogel kwijt is en hier actief naar zoekt gevonden worden.

We zullen ons altijd inzetten om de dieren weer bij de eigenaar te kunnen krijgen. We berekenen daarvoor geen kosten, maar natuurlijk zijn we blij met een donatie als we de eigenaar hebben gevonden!

Ben je je vogel kwijt?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons. 023 – 525 53 02

Herplaatsing

Na 2 weken zoeken (de wettelijke tijd om een dier vast te houden om gevonden te worden) en geen eigenaar gevonden te hebben, gaan wij kijken voor een nieuwe vaste woning voor de vogel.
Mensen kunnen een vogel bij ons adopteren. Als deze interesse er is zullen wij ook informatie bieden over het houden van het dier en de verzorging hiervan. Ook vragen we naar de ervaring van de mensen die willen adopteren en naar de huisvestingsmogelijkheden die ze willen bieden.
Het liefst hebben we mensen met de juiste kennis en ervaring en voor de huisvesting zal gekeken worden naar wat voor type vogel het is, en hoe tam de vogel is en dus interactie met mensen opzoekt.
We krijgen veel volière vogels, deze zijn niet gewend aan menselijk contact en zullen we dus ook weer in een soortgelijk onderkomen plaatsen. Het welzijn van het dier staat altijd op nummer 1. Dus ook voor een echt tamme vogel wordt wel geadviseerd er een 2de vogel, maatje bij te zoeken voor het soorteigen gedrag.

Als alles goedgekeurd is word een adoptieformulier ingevuld en ondertekend. Hier staat onder andere in dat we op bezoek mogen komen bij de vogel om te zien hoe het gaat. Als we zien dat het dier niet goed wordt verzorgd mogen wij het weer meenemen en herplaatsen. Het type overeenkomst dat je ook vaak ziet bij een dierenasiel. Zo kunnen we altijd ingrijpen waar nodig. We hebben een aantal adressen van organisaties en particulieren waar vaker vogels heen gaan. Deze adressen zijn bezocht en we onderhouden contact met deze mensen. Dit kunnen kinderboerderijen, dierentuinen of particulieren met grote volières zijn. Door deze werkwijze komen de dieren die bij ons worden gebracht altijd goed terecht.

Ben je je vogel kwijt?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons. 023 – 525 53 02

logo vogelhospitaal

Bezoekadres
Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem

Openingstijden
Van 1 maart t/m 31 oktober: 9:00-17:00 uur
Van 1 november t/m 28 februari: 9:00- 16:00 uur

Klik hier voor onze contactpagina

Help mee

Wil je meehelpen als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op.
Klik hier voor meer info

Doneer en help

V.a. € 5,- tot en met € 50,- eenmalig, per maand of per jaar.
Klik hier voor meer info