Het Vogelhospitaal kan niet zonder de steun van particulieren en bedrijven. We ontvangen slechts beperkt subsidie van de gemeenten, daarmee wordt ongeveer 40% van de begroting gedekt. Voor de rest is het Vogelhospitaal afhankelijk van donateurs zoals jij. Je kan op verschillende manieren bijdragen. Je kunt zelf in actie komen voor ons, kijk hier voor meer informatie. Je kunt ook bijdragen door een donatie te doen aan een van de acties op Geef.nl of door jouw online aankopen te doen via een gesponsorde link. Dat laatste kost je bovendien niets! De webwinkel waar jij iets koopt, doneert dan een klein bedrag aan het Vogelhospitaal. Zo kan jij de vogels helpen:

Help ons de vogels helpen

Vogelgriep komt tegenwoordig het hele jaar voor. Dat heeft allerlei gevolgen en is op zijn minst zorgwekkend. Waar vogelgriep voorheen kwam en ging met de seizoenen, net zoals wij mensen ook griepgolven kennen, is hij sinds 2021 niet meer weg geweest. Bovendien is de variant die nu in de regio voorkomt een zeer ziekmakende (hoog pathogene) variant. Vogels worden snel ziek na een besmetting en kunnen een paar dagen later al gestorven zijn. Ondertussen is de kans op besmetting van andere vogels groot.

Het Vogelhospitaal blijft de vogels gewoon helpen. Daarvoor werken we met extra hygiënemaatregelen, een speciale quarantaineruimte en de juiste beschermingsmiddelen voor onze vrijwilligers. Dat kost een hoop extra geld. Veel mensen hebben al bijgedragen via de actiepagina op Geef.nl. We hebben ook jouw steun hard nodig om de vogels de juiste zorg te kunnen blijven bieden. Help je mee?

Wil je geld inzamelen voor het Vogelhospitaal? Kom in actie!

Laat ons wel even weten wat je van plan bent. Wij denken hierin graag met je mee. Bel ons gerust om een afspraak te maken. Je contactpersoon is:
Nancy Bromet 06-21898248, zodat we samen van gedachten kunnen wisselen. Je kunt ons ook een e-mail sturen

SponsoRING

Begin 2020 is het Vogelhospitaal een ringproject gestart om onderzoek te doen naar het succes van het werk in de opvang. Jaarlijks komen er zo’n 4.000 vogels binnen die na behandeling, rehabilitatie en in het geval van verweesde dieren na een intensieve opvoeding, weer in het wild worden vrijgelaten. Daarna zijn ze echter letterlijk en figuurlijk al snel uit ons beeld verdwenen. We weten niet hoe het ‘onze’ vogels vergaat.

Om hier onderzoek naar te doen ringen we een deel van de vogels die terugkeren in het wild. Elke ring is voorzien van een uniek nummer dat wordt vastgelegd in de database van het vogeltrekstation, het administratieve centrum van al het vogelringwerk in Nederland. Wanneer een vogel wordt teruggemeld, wordt de waarneming aan de hand van het ringnummer gekoppeld aan de juiste gegevens. Zo komen we onder andere te weten waar de vogel naar toe is gegaan, wat de conditie is en de leeftijd.

Je kan al voor € 15,- een set ringen sponsoren. Als van één van deze ringen een terugmelding binnenkomt, ontvangt je die bovendien per email als je je e-mailadres doorgeeft. Draag bij aan dit onderzoek via onderstaande link:

Gratis sponsoren via SponsorKliks

Met SponsorKliks kun je een donatie doen aan het Vogelhospitaal, zonder dat het jou iets kost! Voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan, betalen aangesloten webwinkels een commissie. 75% van deze commissie wordt op onze bankrekening gestort. Dat werkt zo: als je via onze pagina bij SponsorKliks.nl naar een webwinkel gaat en iets bestelt, bijvoorbeeld bij Bol.com, betaal je gewoon hetzelfde. Alleen nu keert Bol.com ons een commissie uit en kan jij gratis het Vogelhospitaal steunen!

Het aanbod is zeer ruim, van je online boodschappen bij Jumbo, Coop of Plus, tot de Hema, Bol.com, Coolblue en de ANWB. En van bekende kleding- en schoenenwinkels tot het boeken van je vakantie via Booking.com of Expedia. Bekijk hier het volledige overzicht en vind jouw favoriete webwinkel om met je aankopen bij te dragen aan het goede doel.

Hoe werkt gratis sponsoren?

Ga voor je volgende online aankoop naar onze SponsorKliks-pagina hier. Klik daar bij de webwinkel van je keuze op de blauwe knop ‘Bestel’. Deze link brengt je naar de webwinkel waar je kan bestellen zoals je gewend bent. Het enige verschil is dat de URL nu extra informatie bevat, zodat ze kunnen zien dat je via het Vogelhospitaal gekomen bent. Je kunt ook de SponsorKliks-app downloaden en als vertrekpunt voor je online shopping gebruiken. Zo sponsor je het Vogelhospitaal gratis!

logo vogelhospitaal

Bezoekadres
Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem

Openingstijden
Van 1 maart t/m 31 oktober: 9:00-17:00 uur
Van 1 november t/m 28 februari: 9:00- 16:00 uur

Klik hier voor onze contactpagina

Word ook donateur

Steun ons vanaf € 5,-. Eenmalig, maandelijks of per jaar.
Klik hier voor meer info