Wij zijn ons bewust van de verantwoording die we moeten afleggen aan de mensen die ons steunen. Wij hebben transparantie hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat mensen weten wat wij doen en waarom. Op deze pagina lees je ons jaarverslag, kom je meer te weten over de keurmerken die we hebben en kun je onze statuten en andere informatie terugvinden.

ANBI

Het Vogelhospitaal is onderdeel van de Stichting Vogelrampenfonds. Stichting Vogelrampenfonds is bij de belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Omdat wij een ANBI zijn, betalen wij geen inkomstenbelasting over jouw gift of nalatenschap.

CBF

Het Vogelhospitaal is een door CBF Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van bestuur, beleid, de bestedingen, fondsenwerving en verslaglegging. Toezichthouder CBF controleert dit. Via onderstaande banner kun je ons CBF-erkenningspaspoort bekijken, met daarin de belangrijkste informatie over onze doelstellingen en activiteiten en onze financiƫle kengetallen.

Overige informatie

Stichting Vogelrampenfonds
Kamer van Koophandel nummer: 41222647
RSIN nummer 804608441

Adres

Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem
Telefoon: 023 – 525 5302
management@vogelhospitaal.nl

Doelstelling

De doelstellingen van onze stichting kun je vinden op de volgende pagina:
doelstellingen

Sustainable Development Goals (SDG’s)

De 17 Sustainable Development Goals vormen wereldwijd de agenda om te werken aan een eerlijke, duurzame en mooie wereld. Ook het Vogelhospitaal draagt bij aan de SDG’s. Informatie kun je hier vinden.

Statuten

Statuten Vogelrampenfonds

Beleidsplan

Beleidsplan 2022-2027
Integriteitsbeleid en gedragscode

Jaarverslagen

Jaarverslag inclusief balans en V&W rekening 2021
Jaarverslag inclusief balans en V&W rekening 2022

Bestuur

Nancy Bromet (voorzitter)
Stef van Sikkelerus (secretaris)
Michel Rijk (penningmeester)
Martin van Eijl (bestuurslid HR)
Hans de Wit (bestuurslid)