Ben je op zoek naar een inspirerende vergaderruimte in Haarlem? Het Vogelhospitaal in Haarlem-noord biedt haar educatieruimte aan als betaalbare, duurzame vergaderruimte. Deze groene locatie aan de rand van de stad biedt ruimte aan maximaal 50 personen. De educatieruimte is te huur voor bijvoorbeeld vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties, educatie en trainingen. Bovendien steun je met het huren van de vergaderruimte het goede doel: het bedrag komt volledig ten goede aan het opvangen, verzorgen en weer vrijlaten van zieke en gewonde vogels in de regio Kennemerland.

Tarieven vergaderruimte

We hanteren twee verschillende tarieven:

  • Sociaal tarief: Voor verenigingen, stichtingen en andere gebruikers zonder winstbejag. Het sociaal tarief bedraagt € 50,- (incl. btw) per dagdeel.
  • Commercieel tarief: Voor overige organisaties. Het commerciële tarief is € 100,- (incl. btw) per dagdeel.

De ruimte is per dagdeel te huur tussen 09.00 uur en 22.00 uur. Een dagdeel is een periode van maximaal 5 uur, bij meer dan 5 uur rekenen we 2 dagdelen. In het jonge vogelseizoen, van half april tot half september, is de ruimte alleen tot 18.00 uur te huur. De jonge vogels hebben dan hun rust nodig.

De tarieven zijn inclusief koffie en thee, alles is hiervoor aanwezig. Je moet het alleen zelf nog even zetten. De zaal wordt aangeboden tegen een zeer scherp tarief, maar voor wat hoort wat: we verwachten dat de gebruikte ruimtes netjes worden achtergelaten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het meubilair is teruggezet, en dat alle vaat is opgeruimd. Zo helpen we elkaar een handje.

Vergaderarrangement

Op zoek naar nét dat beetje extra inspiratie of na twee uur vergaderen toe aan ontspanning? In overleg kunnen we een arrangement op maat voor je organiseren. Zo is het mogelijk de huur van de ruimte te combineren met een korte rondleiding (i.v.m. Vogelgriep maatregelen zijn de ruimtes waar de vogels verblijven niet toegankelijk) in het Vogelhospitaal en een lezing, gegeven door één van de beheerders of vrijwilligers. De extra kosten hiervoor bedragen € 50 per uur. Op deze pagina vind je meer informatie.

Capaciteit en faciliteiten

De educatieruimte is een ruime zaal van ongeveer 100 m2. Afhankelijk van de gewenste opstelling kunnen er maximaal 50 personen comfortabel gebruik van maken. Er zijn voldoende stoelen en tafels (6 kleine, 2 grote) aanwezig. Je bent vrij om deze zelf in de gewenste opstelling neer te zetten.

Je kunt gebruik maken van onze beamer en Wifi om presentaties te geven (wel graag je eigen laptop meenemen). Er is een kleine keuken met 2 koffiefilterapparaten en een waterkoker. Op de gang zijn twee toiletten aanwezig.

Toegang en parkeren

Op ons eigen terrein is ruimte voor ongeveer 6-8 auto’s, maar in de omgeving (bijvoorbeeld bij het parkeerterrein van de sportvelden en bij de begraafplaats aan de Vergierdeweg) kan gratis worden geparkeerd. Het hek dat toegang verleent tot onze parkeerplaats wel graag sluiten als de laatste bezoeker binnen is! De vergaderruimte is niet rolstoeltoegankelijk, maar wel gelijkvloers.

Huisregels

Het Vogelhospitaal blijft natuurlijk in de eerste plaats een ziekenboeg, dus er moet te allen tijde rekening worden gehouden met de rust van onze patiënten. Daarom is de zaal afgescheiden van het hospitaal en verhuren we deze niet voor feesten en partijen. We verzoeken bezoekers niet op eigen houtje het terrein te verkennen, maar dit slechts onder begeleiding van één van onze medewerkers doen, zodat we zeker weten dat de vogels niet worden gestoord tijdens hun herstel. We laten jullie graag tijdens een rondleiding alles zien.

Vergader bij het Vogelhospitaal, help de vogels

Jaarlijks vangt het Vogelhospitaal zo’n 4000 zieke, gewonde en verweesde vogels op, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Wij zijn de enige organisatie met een vergunning om wilde vogels op te vangen in de regio Kennemerland. Desondanks ontvangen wij slechts beperkt subsidie van de gemeenten, hiermee wordt ongeveer 40% van de begroting gedekt.
Voor de rest van de begroting zijn we volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Zonder de financiële steun van particulieren en bedrijven kunnen wij niet de juiste medische zorg, voeding, rust en veilig onderdak bieden aan de dieren die dat nodig hebben. Met het huren van de vergaderruimte bij het Vogelhospitaal steun je dus ook het goede doel. De bijdrage gaat volledig naar het helpen van vogels in nood.

Neem contact met ons op
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur ons dan een bericht of bel ons: 023-525 53 02. We helpen je graag verder.

logo vogelhospitaal

Bezoekadres
Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem

Openingstijden
Van 1 maart t/m 31 oktober: 9:00-17:00 uur
Van 1 november t/m 28 februari: 9:00- 16:00 uur

Klik hier voor onze contactpagina.

Word vriend of partner

Steun ons! Sponsor ons vanaf € 250,-.
Klik hier voor meer info

Teambuilding

Een dagje klussen bij het Vogelhospitaal
Klik hier voor meer info

Wij zoeken

Kijk op onze wensenlijsten hopelijk kun je onshelpen
Klik hier voor meer info

Kom in actie

Verzin een actie of evenement om geld in te zamelen voor Het Vogelhospitaal.
Klik hier voor meer info