Mylou Frencken

foto van Mylou Frencken

Mylou Frencken vliegt al jaren langs de Nederlands theaters; ze speelt voorstellingen, maakt cabaretprogramma’s, zingt en schrijft teksten. Zij is geraakt door alles wat kwetsbaar is, niet op de laatste plaats vogels. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied. Luister hier naar een liedje met een vogel in de hoofdrol.

L.H. Wiener

foto van L.H Wiener

Al ruim 50 jaar schrijft L.H.Wiener verhalen en romans. Aan vogels ontbreekt het daar niet in. Over zichzelf schrijft hij: “Ik was liever als valk ter wereld gekomen, maar ik ben als mens geboren en moet daar nu maar het beste van maken.”

Hans Dorrestijn

foto van Hans Dorrestijn

Op zoek naar waardige leden voor ons Comité van Aanbeveling vroegen wij Hans Dorrestijn, schrijver en cabaretier,  zijn naam te verbinden aan ons Vogelhospitaal. Niet alleen vanwege zijn boeken, maar ook om dat feestelijke vogelprogramma “De Baardmannetjes”: “Hans laat zich graag verrassen en heeft elke week een nieuwe wens.  In de Eempolder wil hij bijvoorbeeld baltsende kemphanen zien en in de Wieden hoopt hij op de kleinste waterhoen. Maar elke week de kneu zien, zou Hans ook enorm waarderen aangezien de kneu een van zijn 600 lievelingsvogels is.”

Midas Dekkers

foto van Midas Dekkers

Begonnen als bioloog ontpopt Midas Dekkers zich tot opmerkelijk ambassadeur van het dierenrijk in de media. Hij schrijft fictie en non-fictie en verzorgt sinds 1980 de column voor de moeder-aller-natuurprogramma’s op de radio: Vroege Vogels.
Geboren in Haarlem heeft hij in Weesp asiel gevonden, maar laat zich graag uitnodigen, want Haarlem “….daar kom ik graag: het mooiste (vogel)stadje van Nederland.”

Kester Freriks

foto van Kester Freriks

Al sinds zijn vroegste jeugd is Kester Freriks (Djakarta, 1954) in de natuur te vinden, altijd op zoek naar vogels. Vogels vertegenwoordigen namelijk voor hem alles wat waardevol en bijzonder is aan de natuur: vliegkunst, cultuur, kleur, zang, geografie, kortom: een kleine spiegeling van de hemel op aarde. Hij schreef diverse boeken over het kijken naar vogels.