Taakomschrijving

De Assistent Beheerder assisteert de beheerder of vervangt deze bij diens afwezigheid. Je bent daardoor medeverantwoordelijk voor het welzijn van de opgenomen vogels in overeenstemming met de eisen van de wet en de beleidskaders van het vogelhospitaal. Daarnaast streef je naar een goede opvang, verzorging, revalidatie en vrijlating van de vogels op een verantwoorde wijze.
De Assistent Beheerder is verantwoordelijk voor het juist administreren van alle gegevens van de opgevangen vogels op de patiëntenkaart, en voor de juiste verwerking van de data in het softwaresysteem en beantwoordt de telefoon. Je houdt overzicht op werkzaamheden op de werkvloer (vrijwilligers en stagiairs) en toetst deze aan het beleid.
Je draagt mede zorg voor de opleiding van de vrijwilligers, zodat via hun kennis de kwaliteit van de te bieden zorg gewaarborgd wordt en bent in staat om, in overleg met de Beheerder, bepaalde cursussen op in- en extern gebied te geven en mensen te adviseren op vogelgebied. Bij onvoorzien personeelstekort zal je vrijwilligers moeten oproepen om op korte termijn voor anderen in te vallen. De Assistent Beheerder toont bereidheid tot werken op, tijdig overeengekomen, onregelmatige dagen en tijden, ten einde de beheerder(s) te vervangen en ondersteunen. In het geval van een calamiteit, zoals een olieramp, kun je de beheerder helpen met de coördinatie of aflossen op de werkplek.

Functie-eisen (opleiding/ervaring)

Stressbestendig en goed overweg kunnen met zowel vogels als mensen. Ervaring met dieren. Een ervaren vogelverzorgster (M/V), zoals de andere functie hierboven beschreven, zou zich intern verder kunnen ontplooien tot Assistent Beheerder.

Tijdsbesteding en regelmaat

Wij hebben over het algemeen twee dagdelen van 4 à 4,5 uur. (Alleen tijdens de lente en zomer is er op de babykamer ook nog een avondploeg actief). De meeste vrijwilligers werken een vast dagdeel per week, maar er zijn er ook een aantal die meerdere vaste dagdelen per week aanwezig zijn.

Wij bieden

Een gezellige atmosfeer, de kans om iets te leren, interne cursussen te volgen en lezingen te bezoeken.

Geïnteresseerd?

Heb jij interesse? Bel dan 023-5255302 en vraag naar Wiebe Boomsma of Maria Elisa Hobbelink om een afspraak te maken, we zitten aan de Vergierdeweg 292 in Haarlem (vlakbij Spaarndam). Je kunt ons ook een bericht sturen via ons contactformulier.