Natuur- en milieu-educatie is enorm belangrijk. De mens komt steeds verder af te staan van de natuur en dus ook van de dieren. Graag willen wij ons steentje bijdragen om iedereen die wil, wat bij te brengen. We hebben een aantal leuke presentaties voor verschillende doelgroepen die gegeven kunnen worden door onze vrijwilligers.

Dit kan op school, bij bedrijven, verenigingen of bij ons op het hospitaal in de educatieve ruimte. In onze educatieve ruimte hebben we ruimte voor groepen tot 50 personen (afhankelijk van de opstelling van stoelen en tafels). Afhankelijk van de gewenste datum en tijd, kunnen wij de presentatie eventueel combineren met een rondleiding, quiz of opdracht. Ook kan de zaal voor een dagdeel gehuurd worden als er bijvoorbeeld gekozen wordt voor een combinatie met een bedrijfspresentatie of vergadering. Voor informatie over huur, klik hier of bel ons om af te stemmen!

Kosten: Een presentatie op locatie is € 50 per uur voor de hele groep

Een presentatie op het Vogelhospitaal is € 3 p.p. met een minimum van € 50. Dit is inclusief rondleiding.

Educatieve activiteiten zijn alleen mogelijk als wij hier vrijwilligers voor vrij hebben.

Huidige presentaties

Het Vogelhospitaal (kinderen/jeugd/volwassenen)

Het Vogelhospitaal zit al meer dan 60 jaar in Haarlem. Voor veel mensen bekend. Maar wat doet onze organisatie eigenlijk? In deze lezing geven wij een mooi beeld van ons werk. Wat gebeurt er allemaal? En waarom komen de vogels binnen?

Spat de eend (kinderen)

Spat de kleine eend geeft de kinderen een kijkje in het Vogelhospitaal. Hij vertelt zijn eigen verhaal en laat ondertussen zien wat hier allemaal gebeurt.
De migratie van vogels (kinderen/jeugd/volwassenen)
In deze lezing krijg jij antwoord op de volgende vragen: Waarom trekken vogels? Hoe vinden ze hun weg? Wie vliegt het verst? Hoe komen we hier achter?

Tuinvogels (kinderen/jeugd/volwassenen)

Iedereen heeft ze wel, vogels in de tuin. Maar wat voor vogels zijn het nu? En wat zou je ze kunnen voeren? Waar hang je een nestkast op? En hoe richt je een tuin vogelvriendelijk in?
In deze lezing gaan wij aan de hand van de 10 meeste getelde tuinvogels vertellen wat jij voor ze kunt betekenen om ze te helpen. Van het voeren in de winter tot het ophangen van de nestkast.

Jonge vogels (jeugd/volwassenen)

In het voorjaar is het altijd weer topdrukte in het Vogelhospitaal. Iedereen is druk bezig met het verzorgen en voeden van de jonge vogeltjes. Maar hoe doe je nu zoiets? Hoe worden ze groot? Eten ze allemaal hetzelfde? Iedere vogel heeft zijn eigen manier van opgroeien. De een blijft in het nest en de andere gaat gelijk de wijde wereld in.