Deuren gaan op een kier wegens coronamaatregelen

Net als vorig jaar, houdt het Vogelhospitaal ook nu weer een exclusief ‘open huis’. Zo krijgt het publiek op zaterdag 11 september 2021 een uniek kijkje bij het reilen en zeilen van de bekende opvang aan de Vergierdeweg 292 in Haarlem.

De coronabeperkingen beletten ook dit jaar weer een grootse ‘open dag’ met rondleidingen en vertier die uiterst belangrijk is voor de fondsenwerving. “Daarom kiezen we nogmaals voor de kleinschaligheid,” vertelt Nancy Bromet, voorzitter. “De anderhalve meter-regel is immers nog steeds van kracht maar we maken het weer zo veilig, leerzaam en gezellig als mogelijk.”

Via een ‘tijdslotsysteem’ zullen er maximaal 50 bezoekers tegelijkertijd op het terrein toegestaan zijn. Tussen 10.00 en 15.30 uur vertrekt er iedere 10 minuten een groepje van maximaal acht personen voor een rondleiding van een half uur. Aanmelden via: www.vogelhospitaal.nl/educatie/reserveer-een-rondleiding

Vrijwilligers geven uitleg over de opvang en verzorging van de circa 4.000 vogels die zij jaarlijks onder haar hoede krijgen. Vanzelfsprekend vertellen zij ook over hun eigen inzet en motivatie alsmede over een aantal openstaande vacatures.

Om de bijeenkomst op te luisteren is er een gezellige cateringhoek met hapjes en drankjes. Het Rad van Fortuin helpt om de inkomsten iets op te krikken alsmede de verkoop van enkele diervriendelijke producten. De opbrengst komt geheel ten goede aan de verzorging van de gevederde patiëntjes.