‘Alleen of gezellig in groepsverband’

Het Vogelhospitaal is op zoek naar collectanten in Velsen. Van 22-28 augustus 2021 mag zij weer langs de deuren gaan in de gemeente.

De voorziening aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord vangt al ruim 65 jaar zieke en gewonde wilde vogels op uit de wijde regio. Jaarlijks biedt zij hulp aan 3.500 – 4.000 vogels. Ruim 750 daarvan zijn afkomstig uit de gemeente Velsen. Zij zijn ziek of uitgeput, door hun ouders verlaten, verkeersslachtoffer, zitten onder de olie,  zijn tegen een raam gevlogen of door een kat gepakt. Bij het Vogelhospitaal kunnen zij revalideren en worden ze weer vrijgelaten in de natuur. Daar is het de vrijwilligers om te doen!

De opvang en medische verzorging van één vogel kost ongeveer €27,50. Daarnaast zijn er kosten voor gebouwenonderhoud, verzekeringen, afval, energie enzovoorts.

Doordat er door Corona vorig jaar geen collecte noch open dag kon plaatsvinden, is er circa €19.000 minder opgehaald uit fondsenwerving dan in 2019.

“Gelukkig mogen we weer van 22-28 augustus collecteren in de gemeente Velsen,” vertelt vrijwilliger Stef van Sikkelerus. “Doneren kan gewoon ouderwets in de collectebus, digitaal, via bankpaslezer of een QR-code die de collectant op zijn / haar identiteitskaart heeft staan.”

Collectanten zijn hard nodig. “Collecteren kan gezellig in een groepje, alleen en in de eigen wijk of wijk naar keuze. Lijkt het je leuk ons komen helpen? Stuur dan een berichtje naar stef.vansikkelerus@vogelhospitaal.nl.”