Vogelhospitaal haalde vorig jaar €19.000 minder op

“Gelukkig komt er nu een einde aan de stille periode en mogen we weer collecteren,” vertelt secretaris Stef van Sikkelerus van het Vogelhospitaal. “In de week van 4 – 10 juli gaan we beginnen in Haarlem. Nieuwe collectanten zijn van harte welkom!”

Door corona kon er vorig jaar niet gecollecteerd worden en ontbrak de gebruikelijke ‘open dag’. Hierdoor haalde de voorziening aan de Vergierdeweg €19.000 minder op uit fondsenwerving dan in 2019.

Het Vogelhospitaal vangt al ruim 65 jaar zieke en gewonde wilde vogels op uit de regio Haarlem. Jaarlijks worden er zo’n 3.500 tot 4.000 patiënten verzorgd. Zij zijn ziek of uitgeput, door hun ouders verlaten, verkeersslachtoffer, zitten onder de olie, zijn tegen een raam gevlogen of door een kat gepakt. Bij het hospitaal kunnen ze revalideren, waarna ze vrijgelaten worden in de natuur. “Dat is waar wij het voor doen natuurlijk!,” aldus Stef.

“Maar deze zorg kost geld! De opvang en medische verzorging van één vogel komt neer op ongeveer €27,50. Daarnaast zijn er onderhouds- en bedrijfskosten zoals verzekeringen, afval, energie, etc. Ook willen we de buitenvijvers verder uitbouwen.”

Doneren kan op verschillende manieren: contant in de collectebus, digitaal via de QR-code die de collectant op zijn / haar identiteitskaart heeft of via de paslezer, mocht de collectant die bij zich hebben. “We zijn met iedere donatie, groot of klein, heel blij,” aldus de secretaris.

Collectanten gezocht
Overigens zijn helpende handjes van harte welkom bij het collecteren. Aanmelden via: stef.vansikkelerus@vogelhospitaal.nl