De aanmeldingen zijn binnengevlogen voor de rondleiding bij het Vogelhospitaal op zaterdag 12 september 2020. Vanwege het Coronabeleid dienen belangstellenden zich via een tijdslotsysteem aan te melden.

Normaal gesproken is het een gekkenhuis tijdens de jaarlijkse open dag aan de Vergierdeweg 292 in Haarlem-Noord. Maar door de pandemie kunnen niet alle remmen los. Om het publiek in 2020 toch gelegenheid te geven achter de schermen te kijken, is er nu een wat intiemer open huis.

Ditmaal mogen er slechts maximaal 50 bezoekers tegelijkertijd op het terrein zijn. Iedereen wordt gevraagd 1.5m afstand aan te houden en een eigen meegebracht mondkapje te dragen.

Om de 10 minuten vertrekt er een groepje van maximaal acht personen voor een rondleiding van een half uur. Bij het ter perse gaan van dit bericht zijn er alleen nog plekken beschikbaar vanaf 12 tot 15.30 uur.

Voor de inwendige mens is er een cateringterras dat voldoet aan de richtlijnen. De opbrengst van de ‘altijd-prijs-loterij’ is, nu het aantal donaties wegens Corona is teruggelopen, belangrijker dan ooit. Ook staat er een dierenambulance ter bezichtiging.

Deelname is gratis. Aanmelden op: www.vogelhospitaal.nl/educatie/reserveer-een-rondleiding.