HAARLEM – Geen grootse ‘open dag’ maar een wat intiemer ‘open huis’ bij het Vogelhospitaal aan de Vergierdeweg 292 in Haarlem-Noord. Zo geeft de stichting – na aanmelding – het publiek gelegenheid achter de schermen te kijken op zaterdag 12 september 2020.

Vanwege Corona wordt er een ‘tijdslotsysteem’ gehanteerd, net als bij musea. “Zo is 1.5 meter afstand houden mogelijk en zullen er maximaal 50 bezoekers tegelijkertijd op het terrein zijn,” vertellen de beheerders. “Tussen 10.00 en 15.30 uur vertrekt er iedere 10 minuten een groepje van maximaal acht personen voor een rondleiding van een half uur. Belangstellenden dienen zich aan te melden en een meegebracht mondkapje te dragen.”

Secretaris Nancy Bromet: “Door Corona verviel onze open dag in maart. Nu dus geen breed opgezet programma waar iedereen vrij kan rondlopen, veel kraampjes of kinderactiviteiten. Maar we maken het zo veilig én gezellig als mogelijk.”

Voor de inwendige mens is er een cateringterras dat voldoet aan de richtlijnen. De opbrengst van de ‘altijd-prijs-loterij’ is, nu het aantal donaties wegens Corona is teruggelopen, belangrijker dan ooit. Ook staat er een dierenambulance ter bezichtiging.

Vrijwilligers en bestuursleden vertellen met passie over hun werkzaamheden. Wie zich geroepen voelt, is van harte welkom zich aan te melden voor één van de vele vacatures.

Deelname aan de rondleiding is gratis. De ruimte is beperkt. Aanmelden op: https://www.vogelhospitaal.nl/educatie/reserveer-een-rondleiding