HAARLEM-NOORD – Ondanks de Coronamaatregelen ontvangt het Vogelhospitaal zoals gebruikelijk zieke of gewonde patiëntjes.

Om de 1.5 meter afstand in acht te houden, dienen vogels voorlopig niet aan de balie aan de Vergierdeweg 292 in Haarlem-Noord te worden afgegeven, maar in het bijgebouwtje direct tegenover de voordeur. Van hieruit dient de brenger telefoonnummer 023-525 53 02 te bellen.
Een medewerker haalt het slachtoffer zo snel mogelijk op. Openingstijden zijn van maart t/m oktober dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur (november t/m februari: 9.00 tot 16.00 uur).

Buiten deze tijden – of als de brenger niet in de gelegenheid is het slachtoffer zelf aan te leveren – kan de Dierenambulance ingeschakeld worden. Dierenambulance Noord-Holland Zuid, tel: 088 – 811 3680 (spoednummer dag en nacht), Regionale Dierenambulance, tel.: 023 – 533 4323 óf voor gemeente Velsen: Dierenambulance Velsen, tel.: 0255 – 533 239.

Een paar eenvoudige tips om een gewonde vogel te vangen: werp er voorzichtig een (thee)doek overheen. Zet de vogel in een doos met voldoende luchtgaten, eventueel met de doek erbij. Het is belangrijk om een zieke of gewonde vogel geen eten of drinken te geven in verband met mogelijk inwendig letsel. Instructies op: www.vogelhospitaal.nl/kennis/vogel-gevonden/