Wilde eend met jongen

Dit seizoen hebben wij een extra lezing ingelast in verband met de zorgelijke situatie rond de Wilde Eend. Daarom is 2020 uitgeroepen tot jaar van de wilde eend.

Het gaat niet goed met de Wilde Eend. Sinds 1990 is de Nederlandse broedpopulatie met zo’n 30 procent afgenomen. Ondanks dat de Wilde Eend alom bekend is, is het niet duidelijk waar die afname van de populatie door veroorzaakt wordt. Reden genoeg voor de Vogelbescherming en Sovon om 2020 uit te roepen tot Jaar van de Wilde Eend. Dit jaar wordt zoveel mogelijk informatie verzameld over de Wilde Eend om inzicht te krijgen in de knelpunten voor de populatie.

Hoe u daarbij kunt helpen legt eenden-expert Erik Kleyheeg uit tijdens een lezing over het Jaar van de Wilde Eend op 18 maart bij het Vogelhospitaal in Haarlem.

Erik Kleyheeg is senior onderzoeker bij Sovon Vogelonderzoek Nederland en expert op het gebied van de Wilde Eend. In 2016 startte hij het Eendenkuikenproject, een “citizen science” project om meer te weten te komen over de kuikenoverleving. Dit project vormt de basis van het Jaar van de Wilde Eend.

Praktische informatie

Woensdag 18 maart 2020 in het Vogelhospitaal van 19.00-21.00 uur

Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem

We hebben maar beperkt ruimte , dus meld je snel aan!

Je bent pas ingeschreven als je van ons een bevestiging hebt ontvangen. Onze zaal heeft een maximum dat niet overschreden kan worden, dus wie het eerst komt, het eerst maalt!