Woensdag 21 februari geeft Camilla Dreef een gratis lezing bij het Vogelhospitaal over de Lepelaar. Camilla (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van de Vogelbescherming. Ze is bekend van haar tv-optredens, onder andere in “BinnensteBuiten” en “In de Ban van de Condor”.

Eilandbewoners de boom in…

Lepelaars broeden van oudsher in moerasgebieden op het vasteland. Door verdroging kon de vos steeds meer gebieden in wandelen en nesten prederen. De lepelaars vonden hun toevlucht op de Waddeneilanden. Vrij van vossen, voldoende ruimte, rust en voedsel in de Waddenzee. Na een dieptepunt aan broedparen in de jaren 70 begonnen de aantallen weer toe te nemen, maar nu lijkt het plafond op de Waddeneilanden bereikt.

Wederom lijken de lepelaars te verschuiven. Steeds meer lepelaars vinden weer een plek op het vasteland. Bij voorkeur veilige eilandjes of zelfs de boom in. Het is een gek gezicht om deze vogels in de boom te zien, maar ze lijken het goed te doen.

De lepelaars op de eilanden worden goed onderzocht, maar voor het vasteland kan er nog veel gebeuren. Hoe gaan we naar mooie anekdotes van lepelaars in bomen naar goed onderzoek? Hoe kan je met vrijwilligers meer te weten komen over het foerageergedrag van lepelaars?

Woensdag 21 februari 2018 in het Vogelhospitaal van 19.00 uur tot 21.00 uur
Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem

We hebben maar beperkt ruimte , dus meld je snel aan:
Email: beheerder@vogelhospitaal.nl
Telefoon: 023-5255302

Wij hopen velen van jullie te mogen ontvangen!

Voor meer informatie, kijk op de website www.vogelhospitaal.nl