Woensdag 17 januari geeft Arjan Dwarshuis een lezing bij het Vogelhospitaal over zijn “Biggest Year”!!

Arjan: “In 2016 heb ik 6855 vogelsoorten waargenomen (65 % van alle vogelsoorten ter wereld), waarmee ik het wereldrecord van de Amerikaan Noah Strycker heb verbroken. Tijdens deze reis van 366 dagen door 40 landen zamelde ik geld in voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme, een baanbrekend beschermingsprogramma van Birdlife International dat zich inzet voor de 500 meest bedreigde vogelsoorten ter wereld. Mijn goede vriend Michiel van den Bergh besloot een documentaire te maken van mijn recordpoging en volgde mij samen met een cameraman in Indonesië en Ghana.

Tijdens deze lezing zal ik jullie vertellen wat mij heeft doen besluiten om aan dit avontuur te beginnen. Welke voorbereidingen gingen aan mijn Biggest Year vooraf en hoe lang van te voren ben ik hiermee begonnen? Hoe kan je een dergelijke vogelrace rond de wereld meer diepgang geven en hoe documenteer je alles en waar komt mijn passie voor vogels nou eigenlijk vandaan?
Ik neem jullie mee op een duizelingwekkend avontuur door maar liefst 40 verschillende landen en 6855 vogelsoorten. Aan de hand van een aantal hoogte en dieptepunten zullen jullie ervaren hoe een Big Year precies in zijn werk gaat. Uiteraard zullen deze verhalen worden verteld aan de hand van spectaculaire foto’s.

Tot slot vertel ik jullie hoe het is om weer thuis te komen na zo een intensief jaar.

Woensdag 17 januari 2018 in het Vogelhospitaal van 19.00-21.00 uur

Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem

We hebben maar beperkt ruimte , dus meld je snel aan:

Email: beheerder@vogelhospitaal.nl
Telefoon: 023-5255302

Voor meer informatie, kijk op de website www.vogelhospitaal.nl