Collectanten gezocht voor Vogelhospitaal!

Het Vogelhospitaal collecteert voor het eerst in Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid, in de week van 4 tot en met 9 december. Wij zoeken nog vrijwilligers die zin hebben om een avondje in hun eigen buurt geld op te halen voor de zieke en gewonde vogels.

De natuur zorgt voor zichzelf, hoor je vaak zeggen, maar in een stedelijke omgeving valt het vaak niet mee. Zo krijgen wij regelmatig vogels binnen die slachtoffer van het verkeer geworden zijn, of van huisdieren; tegen spiegelende oppervlakten aangevlogen zijn, vervuild geraakt zijn met dieselolie, een vishaak hebben doorgeslikt of verstrikt geraakt zijn in visdraden. In het voorjaar arriveren de nestjongen, soms hele nesten, waar de ouders van verongelukt zijn.

Het zijn allemaal vogels die het Vogelhospitaal in Haarlem aan de Vergierdeweg een tweede kans biedt, ook de vogels afkomstig uit Santpoort worden hier opgevangen.

We hebben de collectes hard nodig om geld bij elkaar te krijgen om dit te doen. Wilt u ons daarbij helpen? Neem contact op met management@vogelhospitaal.nl